Puhelinmarkkinoilla on saatavilla erittäin paljon erilaisia malleja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Markkinoilta löytyy muun muassa senioripuhelimia ja luonnollisesti kalliimpia Hi-tech -puhelimia. Lisäksi myynnissä on iskun- ja vedenkestäviä puhelimia, joille on oma asiakaskuntansa.

Tässä postauksessa kerromme lisää iskun- ja vedenkestävistä puhelimista ja siitä, kenelle ne parhaiten sopivat. Mikä on kestävä puhelin? Miksi sellainen kannattaa hankkia ja kuka siitä hyötyy kaikista eniten?

Ulefone Armor 10 on hyvä esimerkki modernista iskunkestävästä puhelimesta.

Iskun- ja vedenkestävä puhelin – Mikä se on?

Iskun- ja vedenkestävä puhelin on laite, jolla on esimerkiksi IP68 -luokitus. IP-luokituksella tarkoitetaan järjestelmää, jolla kuvataan erilaisten sähkölaitteiden suojausta erityyppisiä ulkoisia uhkia vastaan. Luokituksen ensimmäinen numero kertoo puhelimen pölytiiviydestä ja toinen numero vedenkestävyydestä.

IP68 on tavallisin luokituksen arvo puhelimille, kun katsellaan veden- ja pölynkestävien laitteiden tarjontaa markkinoilla. Puhelimen pölytiiviys ja vesitiiviys määritellään EU-standardissa ja laite testataan erilaisilla pölytiiviyttä ja vesitiiviyttä mittaavilla testeillä.

IP68-luokituksen omaavan puhelimen voi upottaa veteen huoletta.

68 tarkoittaa sitä, että laite on täysin pölytiivis ja kestää jatkuvan upotuksen veteen. Joskus laite saattaa olla varustettu tietyllä maksimisyvyydellä, sillä se ei kestä välttämättä suurella painella tulevaa vettä. Tähän tilanteeseen auttaa IP69K-luokituksen omaava puhelin, joka kestää myös paineella tulevan veden ja kuuman vesihöyryn.

Lue lisää puhelinten eri kestävyysluokituksista.

Mutta miksi sitten hankkia kestävä puhelin?

Mihin käyttötarkoituksiin IP68-puhelimet soveltuvat?

Kestävä laite kannattaa hankkia silloin, kun sen kestävyydestä on enemmän hyötyä kuin haittaa. Mikäli puhelimesi ei siis joudu kovinkaan kovalle käsittelylle vaan sitä käytetään lähtökohtaisesti esimerkiksi hyvälaatuisten kuvien ja videomateriaalin kuvaamiseen ja muuhun arkipäiväisen käyttöön, voi suojattu puhelin olla hieman hankala. Jos taas puhelinta tarvitaan esimerkiksi työmaalla tai metsällä, kannattaa harkita pölyn-, veden- ja iskunkestävää luuria.

Tarpeet ovat kuitenkin erilaisia ja siitä syystä myös puhelimet ja niille asetetut vaatimukset ovat erilaisia. Lue seuraavaksi, millaisissa tilanteissa IP68-puhelimen omistaminen kannattaa:

Mukana seikkailussa

Mikäli olet seikkailijaluonne, joka käy esimerkiksi vaelluksilla tai vaikkapa matkoilla ääriolosuhteissa, on hyvä ja hyvin suojattu puhelin kannattava hankinta.

IP68-puhelimet on valmistettu kestämään äärimmäistä kuumuutta ja kylmyyttä.

Mikäli matkailet vaikkapa aavikolla, on iskun- ja vedenkestävyys erittäin tärkeä ominaisuus. Tavalliset puhelimet eivät kestä kovinkaan hyvin lämpötilojen vaihtelua, joten tällaisessa tilanteessa kannattaa hankkia jokin paremmin suojattu laite. Laitteen suojaus tuo yleensä mukanaan myös muita ominaisuuksia, kuten esimerkiksi paremman ja kestävämmän akun ja näin ollen esimerkiksi pakkasessa puhelin ei pääse tyhjentämään niin nopeasti.

Mikäli matkustat vuoristoon tai vaikkapa viidakkoon, on erittäin tärkeää, että puhelimesi pysyy menossa mukana. Hanki tällöin jokin kestävä laite!

Hengenpelastajana luonnossa

Oletko retkeilijä? Liikutko luonnossa tai teetkö pitkiä vaelluksia erämaissa? Onko työsi sellaista, jossa vietät paljon aikaa vaikka metsässä tai muualla kauempana sivistyksestä? Näissä tilanteissa suojattu puhelin on hyvä valinta.

Suojattu, kestävä puhelin kestää erilaiset putoamiset ja kastumiset ja niiden pitkäkestoinen akku saattaa pelastaa henkesi tilanteessa jossa tarvitset ulkopuolista apua.

Ulefone Armor 8 ei pahastu pölystä, mudasta, lumesta tai vedestä.

Tavallinen puhelin, kuten vaikkapa jokin iPhone ei ole välttämättä niin luotettava, että sitä kannattaisi käyttää esim. erämaavaelluksilla. Iskunkestävän puhelimen luotettavuus on huomattavasti paremmalla tasolla kuin keskiarvoisella tavallisella puhelimella.

Mikäli viihdyt luonnossa ja liikut paljon yksin, voimme suositella iskun- ja vedenkestävän puhelimen hankintaa!

Apuna työssä

Oletko töissä vaikkapa rakennusalalla? Työskenteletkö tehtaassa? Onko työpaikkasi sellainen, jossa sinä ja varusteesi altistuvat pölylle ja vedelle? Onko mahdollista, että puhelimesi joutuu kestämään vaikkapa kuumaa höyryä? Tällaisissa tilanteissa suojatun ja kestävän puhelimen hankinta kannattaa.

IP68-puhelimet soveltuvat haastavissa olosuhteissa työskenteleville.

Olisi tyhmää hankkia tavallinen puhelin silloin kun ei voida olla täysin varmoja siitä, että se kestää. Puhelin on tärkeä paitsi kommunikointiin, myös esimerkiksi joidenkin työtehtävien onnistuneeseen suorittamiseen. Esimerkiksi logistiikan alalla työskentely ilman varmaa ja toimivaa puhelinta ei ole edes mahdollista. Näin ollen työpuhelimen tulee olla aina kunnossa!

Mikäli sinulla on sotkuinen tai vaarallinen työ tai sellainen työ, jossa puhelimesi tulee olla aina hyvässä kunnossa, niin iskun- ja vedenkestävä puhelin on turvallinen valinta.

Luotettavana apurina kaikissa tilanteissa

Oletko hieman onnettomuusaltis? Käykö sinulle hassuja onnettomuuksia melko usein? Jotkut meistä ovat sellaisia, että elämässä ei tule ikinä tylsää vaan sattumuksia tapahtuu. Tällaiselle ihmiselle kestävä puhelin on paras valinta.

Kestävä puhelin on siitä hyvä, että jos se tippuu vaikkapa järveen tai juomalasiin, ei se mene heti rikki. Toinen asia on se, voiko kadonneen puhelimen löytää järvestä, mutta positiivista on että se pysyy toimintakuntoisena ja näin ollen siihen voi vaikkapa yrittää soittaa. Mikäli puhelimesi tippuu jatkuvasti tai sille käy muuten onnettomuuksia, on kestävän puhelimen hankinta sijoitus tulevaisuuteen.

Oukitel-puhelimet ovat tunnettuja suurista akuistaan.

Olisi helppo todeta, että jokaisen kannattaa hankkia kestävä puhelin. Näin ei kuitenkaan ole, sillä vaikka teknologia on kehittynyt ja puhelimet ovat nykyään melko näppärän kokoisia ja hyvin toimivia, ovat iskun- ja vedenkestävät laitteet silti luonnollisesti hieman suurempia ja painavampia normaaleihin puhelimiin verrattuna. Esimerkiksi Oukitel WP19 on varustettu jättimäisellä 21 000 mAh akulla, joten kyse on melko raskaasta puhelimesta.

Näin ollen puhelinta ei kannata hankkia vain kestävyysluokitusta katsoen vaan ennen kaikkea oman tarpeen mukaan. Mikäli tunnistat itsesi tilanteesta, jossa voisit hyötyä puhelimen iskun- ja vedenkestävyydestä, kannattaa ehdottomasti harkita kestävämmän puhelimen hankkimista

Mistä tietää millainen puhelin kannattaa hankkia?

Puhelimen valinta on aina hieman hankalaa. Puhelimia on erittäin paljon erilaisilta merkeiltä ja erilaisissa hintaluokissa. Kun puhelinta ostaa ja perehtyy laitteiden ominaisuuksiin, voisi kuvitella, että jatkossa puhelimen ostaminen olisi helpompaa. Näin ei kuitenkaan välttämättä ole, sillä ominaisuudet muuttuvat jatkuvasti ja myös trendit kehittyvät. Puhelinmerkeistä osa on jo kadonnut ja uusia valmistajia tulee jatkuvasti. Ala onkin jatkuvassa murroksessa.

Puhelimen valinnan aloittaminen kannattaa aina aloittaa oman tarpeen ja oman budjetin kartoittamisella. Mihin tarkoitukseen puhelinta käytän? Mikä on äärimmäisin olosuhde, johon laite joutuu? Onko akun kesto ulkona talvella tärkeää ja paljonko haluan laitteesta maksaa? Kun tiedät millaisen puhelimen haluat, ja kuinka paljon rahaa siihen haluat käyttää, voit rajata haun pienempään määrään laitteita.

Jos iskun- ja vedenkestävä puhelin on sinulle oikea valinta, niin voit tutustua Suomen kattavimpaan valikoimaan täällä!