Villellä on joulutunnelmat yleensä aina marraskuussa ja ne laimenee, mitä lähemmäs joulua mennään.
Villen joulufiilistelyt alkaa yleensä jo marraskuussa. Kuva 2012.

Kauppiaat seuraavat trendejä ja uutisia herkeämättä ja koittaa suodattaa uutisvirrasta kaiken relevantin, jonkun jolla on elinkeinolle jotain merkitystä, hyvässä tai pahassa. Jotakin, johon tukea omia päätöksiä tai ratkaisuja. Ylipäätään kauppiaat ja bisnesihmiset seuraavat usein maailman menoa, ihmisten touhuja, muotivirtauksia ja trendejä ollakseen valmiimpia sparraamaan omaa tiimiä ja mukautumaan mahdollisimman nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Sanotaan esim. että vuoden aikana maksetut klikit muuttuvat myynniksi jouluna, toisaalta kauppa pitäisi saada jouluksi kuntoon ja tuotekuvaukset ja valikoimat valmiiksi. Sitten on uutiskirjeiden ym. materiaalin suunnitteleminen, valmisteleminen ja ajoittaminen.
– Täytyy myös laskea tarkkaan minkä viimeisen tilauspäivämäärän uskaltaa luvata asiakkaille, että paketit ehtivät pukinkonttiin. Nyt on onneksi suomivarasto + varastomyymälä Mäntsälässä, ja sen nopea 1-3 vrk toimitusaika, sekä noutopiste Espoossa. Selaa lahjaideoita Mäntsälän varaston tuotevalikoimasta.

Lopuksi tulee vielä lomien suunnitteleminen, tietenkin moni varsinkin suomalainen työntekijä toivoo juuri jouluksi vapaata. Manner-Kiinassa taas joulu on ihan tavallinen työpäivä, ihan kuin kiinalainen uusivuosi on Suomessa. Se tuntuu suomalaisesta jännällä tavalla surulliselta.

Tilaa hauska eläinpaita joululahjaksi, 21,95€. Valikoimissa, leijona, susi, kotka, pantteri, tiikeri, terrieri, rotweileri, susi, norsu,

Kauppiaan jouluun liittyy yleensä yksi veikeä piirre ja se on se, kun sitä tulee ajateltua sen verran paljon ja pitkin syksyä, niin itsellä on täysi joulutunnelma päällä, joululaulut soi päässä ja mieli on pirteä jo marraskuussa. Sitten kun joulu lähenee, on oma joulufiilis jo ihan vanha juttu, eikä niin enää tunnu. Toisaalta marras- joulukuun vaihde on taas niin kiireinen, että omat joululahjat ja kortit on myöhästynyt varmaan joka vuosi. Taitaa mummot, isä, sisarukset, veljen perhe ja vaihto-opiskeluvuoden isäntäperhe ja pari perhetuttua tietää tämän jo aika hyvin :).

Noin muuten tänä vuonna joulunalus ja vuodenvaihde menee itsellä muuton merkeissä. Meillä e-villessähän on 2 toimistoa, toinen täällä Hongkongissa ja toinen Kiinan puolella, Shenzhenissä. Shenzhenin toimistolta (ja varastolta) tehdään kaikki tilaukset tehtaille ja tukkureille, kuvataan tuotteet, tarkastetaan niiden laatu, varastoidaan tuotteet ja lähetetään ne sitä mukaan, kun tulee tilauksia. Hongkongissa on taas ollut markkinointi- ja asiakaspalvelutiimit, sekä verkkokaupan ohjelmointi. Kahden toimiston operointi on ollut kuitenkin haastavaa ja nyt toimistot sitten vihdoin yhdistetään. Kommunikointi helpottuu ja prosessit selvenee.

Kerron toisella kertaa näistä kulttuurieroista ja mm. haasteista mitä meillä e-villen suomalaisillakin on ollut kiinalaisten kanssa. Tiimissämmehän on ollut suomalaisia, hongkongilaisia, kiinalaisia, ruotsalaisia, venezuelalainen, sveitsiläinen, italialainen, venäläinen, intialainen, amerikkalainen ja meksikolainen. Päälle tulee vielä, että ihmiset on persoonaltaan vielä kovin erilaisia. Tiimissä on ollut monenlaista kaveria aina ja taukoamatta jutustelevista myyjistä hiljaisiin ja analyyttisiin koodareihin :).

Hellyttävät halaavat kahvimukit joululahjaksi vaikka isälle ja äidille 21,95€. Katso myös muut hauskat ja söpöt kupit, juoma- ja shottilasit.

Kirjoittelin tuossa parin viime viikon aikana kaupan kategoriakuvauksia ja havahduin miten paljon siistejä ja hauskoja lahjatuotteita meiltä löytyykään ja oikeasti tosi halvalla (Jarkko ja kumppanit on tehnyt hyvää työtä). Näistä innostuneena keräsin muutamia omia ideoita ja vinkkejä joululahjoiksi:

Tässä meikäläisen top 20 joululahjavinkit:

1. Sudoku vessapaperirulla ei petä koskaan – 4,95€ / rulla (”yleishyödyllinen” joululahja) Katso myös 200€ seteli -vessapaperi.

2. Taskumatti + 2 shottilasia – 11,95€ (joululahja vaikkapa jo varttuneelle kundille tai isäukolle)

Tilaa maaginen viinipulloteline joululahjaksi äidille tai viinin ystävälle. Katso myös muut hienot sisustustuotteet.

3. Hieno ”ketju”-viinipulloteline, joka taistelee painovoimaa vastaan – 10,95€ (Joululahjaidea viinin ystävälle)

4. Keittiön veivattava yleissilppuri, salaatinteko-vempain – 11,95€. Toimiva joululahja, jos esim. parisuhteessa arvostetaan käytännöllisyyttä 🙂

5. Suuren suosion saanut omenasorvi – vain 14,95€ – kyllä lähtee niin ompun kuoret kuin kodatkin alta aikayksikön. Lahjaksi vaikka sille, kuka teillä tekee uuniomenat syksyisin, mums!

6. USB-jääkaappi – 14,95€ – joululahjaksi vaikka teinipojalle, jota ei saa tietokoneen äärestä sitten millään. Toimii muuten hyvin myös esim. kahvimaidon tai nuuskapurkin pitämiseen viileänä. Jääkaapille kun on vaan niin pitkä matka…

7. Sähköinen seurapeli – 21,95€ – Nyt sit pelataan, niin että tuntuu ja tukka nousee häviäjällä pystyyn, heh heh heh…

8. Nyt hiljaa tai ammun! Herätyskello, joka ei lakkaa ”pirisemästä” ellei sitä posauta pyssyllä – 21,95€

9. Keltainen kylpyankka pesusetti – 10,95€ – väriä ja iloa kylppäriin! Joululahjaksi vaikka äidille tai tyttärelle

Radio-ohjattava trukki on ehkä suosituin joululahja vuodesta toiseen. Vain 14,95€. Katso myös muut radio-ohjattavat.

10. Radio-ohjattava trukki – 14,95€ – e-villen kestosuosikki. Onpahan tällä RC-trukilla joskus kuljetettu limutölkki jääkaapilta sohvankin luo, että sopii vissiin vähän varttuneemmillekin 😉

11. Lego-tyylinen rakennuspalikkasarja, paloasema! – 26,95€ – sattuipa vastaava joululahja jäädä allekirjoittaneelle elävästi mieleen muistaakseni vuodelta 1992 🙂

12. Tähtitaivasprojektorilla luot upean tunnelman lasten makuuhuoneeseen – vain 11,95€ – e-villen kestosuosikki ja suosituimpia lahjaostoksia. Lue arvostelut!

13. Cowboy hammasharjateline – 7,95€ – jos hampaidenpesuoperaatiosta voi tehdä jännän ja innostavan, niin se kannattaa tehdä 🙂

Lohikäärme korvis! Vain 7,95€ joululahja parhaalle ystävälle tai tyttöystävälle? Katso myös muut hahmot.

14. Lohikäärme korvakoru, joo-o. Bronssinen, siivet ja kaikki – 7,95€ – Tyttöystävä tai yläaste-lukio-ikäinen tyttö saattaa tykätä tästä joululahjasta, aika jännän näköinen. Katso myös höyhen-, delfiini- ja iguana -korvikset.

15. Seinä- / sisustustarrat joululahjaksi! – 2,95€ – 12,95€ – ehkä halvin tapa tehdä huoneeseen tai asuntoon kiva uusi ilme tai piriste. Eikä näitä tarvitse sitten skrabata poiskaan tai imuroida koko kämppää neulasista, kun sitä ei jaksa enää katsella.

16. Lihasvoimasta / veivaamisesta virtansa saava radio – 26,95€ – Ei ole hauskaa kun patterit loppuu ja sähköt katkeaa ja pitäisi hätätiedotuksia kuunnella. Radiossa on lisäksi taskulamppu.

17. Kauppakassi, jossa on pyörät ja vetokahva – 10,95€ – eipä unohdeta ikäihmisiä jouluna!

Sisustustarrat sopivat niin olkkariin, makkariin kuin keittiöönkin. Niitä voi vaihdella myös, lähes kuin paitaa. E-villestä vain 2,95 – 12,95€ / kpl. Mainio joululahja!

18. Sandaalit joissa jalkahermoja kutkuttavia ja hierovia nystyröitä – 14,95€ – Jalat kiittää tästä joululahjasta!

19. Vedenkestävä teho-taskulamppu – 21,95€ – Katso tämän lahjaidean arvostelut. Kyllä tämän voi hyvillä mielin antaa lahjaksi vaikka velipojalle.

20. Autoteline kännykälle tai MP3-soittimelle – 6,95€ – Autossa kännykkään puhuminen on vaarallista, mutta entä sen kaiveleminen käsilaukusta tai puvun takin taskusta ajon aikana? Joululahja autoilijalle!

 

Lähden huomen aamulla taas täältä Hongkongista Shenzhenin toimistolle auttamaan tiimiä siellä tilaamaan tuotteita toimittajilta ja käsittelemään joululahjatilaukset ajallaan. Matka ovelta ovelle on noin 2h. Katsotaan kerkeisikö laittaa omat joulupaketit tänä vuonna ajoissa. Ne olisi hyvä saada tilattua jo nyt alkuviikosta. Paitsi nyt onkin reilummin aikaa, ja lahjat ehtivät vielä ajoissa perille, kun tilaan lahjat Mäntsälästä!

Mikä sinun ikimuistoisin joululahja on ollut?

Ville pakkaamassa joululähetyksiä jouluna 2012
Ville pakkaamassa joululähetyksiä jouluna 2012

Oikein mukavaa joulun odotusta kaikille ja olkaahan varovaisia liikenteessä. Tiet on liukkaita ja teillä on kaikenlaista ja -kuntoista pikkujoululiikkujaa!

Parhain terveisin pian Shenzheniläinen

 

Ville Majanen
PS. selaa myös muita kirjoittamiani blogi-kirjoituksia, jätä kommentti alle tai ota yhteyttä [email protected]
p.p.s. voit tilata blogi-kirjoitukset sähköpostiii oikealta alareunasta löytyvästä ”follow” / ”seuraa” -napista, tai oikealta ylhäältä ”tilaa päivitykset” -osiosta.
p.p.p.s. kiitos kaikille edellistä blogi-kirjoitustani lukeneille ja kommentoineille.

t: @villemajanen ja @evillecom
ig: @villemajanen ja @evillecom

Huom! uudet alennuskoodit päivitetty – katso tarjoukset!