Tämänviikkoisessa blogikirjoituksessa kerron alkuun hieman miten älypuhelimet yleisesti hajoavat. Tämän jälkeen esittelen e-villen iPhone 5/5S -tarvikkeita mm. suojakuoria, kameralinssejä ja muita tarvikkeita.

Älypuhelimen suojaus

Puhelintarvikkeet ovat tärkeitä lisävarusteita kalliin puhelimen rinnalle. Esimerkiksi suojakuoret suojaavat puhelinta naarmuilta ja iskuilta sekä autotelineellä helpotat puhelimen käyttöä autossa.

Kalliit älypuhelimet ovat loppujen lopuksi melko herkkiä laitteita, vaikka kehitystä onkin tapahtunut. Onkin erittäin suositeltavaa ostaa suojakuori tai kotelo älypuhelimen rinnalle. Suojakuori tulee suojaamaan puhelinta iskuilta ja epämielyttävän kalliilta korjauksilta.

Mitä älypuhelimen korjaus maksaa? Älypuhelimen korjauskuluja selvitti Niko Antin Yle:n Rele blogissa. Ohessa hintavertailua iPhone-, Samsung- ja Nokia- puhelinten korjauskuluissa.

hinnasto
(taulukkoa klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi)

(Lähde: Yle-Blog – Mitä älypuhelimen korjaus maksaa)

Puhelimen korjauskulut ovat siis helposti yli 100 euroa, joten miksi puhelimen suojaamisesta ei maksaisi muutamaa euroa?

Top 5 tapahtuvat vahingot iPhonelle:

  • iPhone tippui kädestä – 30%
  • iPhone putosi veteen – 18%
  • iPhone putosi sylistä – 13 %
  • iPhone putosi pöydältä – 11%
  • iPhone kastui – 9%

(Lähde: SquareTrade)

Yleisenä ohjeena on jos puhelin kastui niin se täytyy sammuttaa välittömästi ja ottaa sim-kortti, muistikortti ja akku pois. Tämän jälkeen on erityisen tärkeää saada puhelin kuivatettua mahdollisimman hyvin ennen uudelleen käynnistystä, jotta tallennetut tiedostot kuten kuvat voitaisiin edes pelastaa. Kätevä kotikonsti on laittaa puhelin vuorokaudeksi riisipussiin, sillä riisi imee kosteutta.

iPhone-tarvikkeet

iPhone 5/5S -suojakuoret

Kännykän kuorilla suojaat siis puhelimesi kolhuilta ja naarmuilta ja vältät suuret laskut korjaamisessa. Tässä muutama esimerkki e-villen valikoimista:

suojakuoret

Flip-cover -suojakuori suojaa paremmin iPhonen näyttöä. Kuorissa on monesti myös tilaa luottokortille ja muille korteille, joten voit jättää esimerkiksi lompakon halutessasi kotiin ja pitää vain puhelinta mukana.

flipcover

Klikkaa tästä itsesi iPhone suojakuoret -kategoriaan

 

Älypuhelimelle tarkoitetut kameralinssit

Testasin kahta kameralinssiä, jotka ovat tarkoitettu mm. iPhonelle. Toinen oli iPhone 5/5S -kameralinssi mikä on suunniteltu kyseisille malleille, kun taas toinen laajakulmalinssi sopii moneen eri mobiililaitteeseen sen nerokkaan kiinnitysmekanismin ansiosta.

iPhone 5/5S -kameralinssi oli varsin hauska lisävaruste. Linssillä sai näyttäviä kuvia ja huomattavasti laajemmalta alueelta kuin alkuperäisellä linssillä. Nappasin muutaman kuvan kämpiltä sekä toimistolta esimerkiksi kts. kuvat alla. Linssi oli myös todella pienikokoinen, joten se kulkee huomaamattomasti esimerkiksi taskussa. Paketin mukana tulee pieni suojapussi, joka pitää linssin suojassa naarmuilta.

2linssi22

 

Linssin toinen puoli on laajakulmaobjektiivi, joka on juuri sitä mitä sen nimi tarkoittaa eli näkymästä tulee huomattavasti leveämpi:

vertailu pikku
Laajakulma – Kuva linssillä vs. ilman linssiä
(klikkaamalla kuvaa saat kuvan isommaksi)

 

Toisella puolella on taas kalansilmä eli fisheye -linssi. Tämä tekee kuvasta kuin kuplan eli suorat linjat pyöristyvät:

fisheye
Fisheye – Kuva linssillä vs. ilman linssiä
(klikkaamalla kuvaa saat kuvan isommaksi)

Klikkaa tästä itsesi tuotekuvaukseen.

Yleismallin laajakulmalinssi älypuhelimelle sopii lähes mille tahansa mobiililaitteelle sen erittäin kätevän kiinnitysmekanismin ansiosta. Kiinnitys on helppoa ja nopeaa sekä ison linssin ansiosta saat huomattavasti laaja-alaisempia kuvia kuin aikaisemmin (kts. kuvat alla).

isolaajakulma

vertailu iso
Kuva linssillä vs. ilman linssiä
(klikkaamalla kuvaa saat kuvan isommaksi)

Klikkaa tästä itsesi tuotekuvaukseen.

Valikoimissa on myös erillisiä zoom-linssejä.

iPhone 5/5S -lataustelakka

Puhelintelakka on loistava lisävaruste esimerkiksi työpöydälle tai makuuhuoneeseen. Puhelin latautuu ja pysyy näyttävästi telakassa. Itse henkilökohtaisesti tykkään käyttää telakkaa työpöydällä, jotta varmistan ettei puhelimen akku lopu kesken päivän ja siitä on helppo vilkaista jos joku on lähettänyt viestin.

Näyttävällä iPhone 5/5S/5C -telakalla on mahdollista ladata, vaikka sinulla on luurissa suojakuoret.

valkonentelakka

Katso tästä muut iPhone-telakat

Muut iPhone -tarvikkeet

Valikoimissa on reilusti iPhone -tarvikkeita ja tässä vielä esimerkkinä muutama niistä:

iPhone 5/5S -kategoriaan pääset tästä.

– Jarkko

[email protected]

PS. Tammikuussa arvomme 50€ lahjakortin kaikkien blogin seuraajien kesken. Blogin seuraajaksi voit liittyä sivun oikeasta laidasta.

PPS. Täällä päin maailmaa vietetään ensi viikolla Kiinalaista uuttavuotta. Ensi vuosi tulee olemaan hevosen vuosi, joten käärmeen vuosi rupeaa olemaan pian päätöksessä. Kiinalaisena uutenavuotena lähes koko Kiina vetäytyy lomalle, joten itselläni tulee olemaan myös pari päivää vapaata! Suomessa tuskin on lomaa, vai kuinka? 😉

 

Muita kirjoittajan artikkeleita: