Ohjeet nettitullissa asioimiseen – yli 22 euron tuotteista tulee maksaa ALV (24%) tullille.

*Ohjeet nettitullissa asioimiseen artikkelin lukemiseen sinulla menee noin 10 minuuttia

Tilaaminen netistä on helppoa, muutama klikkaus ja paketti lähtee iloisesti suuntaamaan kotiovellesi. Mutta auta armias, kun postiluukusta tulee paketin sijasta kirje, että odottamasi tuote on jäänyt tulliin ja siellä sinua odottaa iso mätky. Tuttu tunne. Meillä e-villellä on yli 10 vuoden kokemus nettikaupasta ja tiimimme tuntee tullin käytännöt kuin omat taskunsa – vuosien kokemuksen ja lukemattomien haasteiden kautta. Tällä asialla saa kyllä päänsäryn aikaseksi ja harmaantuneita hiuksia pääkoppaan, mutta noiden vuosien aikana olemme oppineet kantapään kautta kaikki kikat ja käytännöt, jotka nyt myös haluamme jakaa lukijoillemme. Eli älä huoli, tullauksen tekemistä ei tarvitse pelästyä, sillä tuotteen tullaus on tehty niin helpoksi, että voit tehdä sen vaikka kotisohvaltasi kymmenessä minuutissa! 

Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi ohjeet nettitullissa asioimiseen, sekä helpot ohjeet askel askeleelta tullauksen tekemiseen, eli mitkä asiat ovat tärkeitä huomioida EU-maiden ulkopuolelta tilattaessa. Tämä artikkeli pitää sisällään 19 kohdan kuvallisen oppaan, kuinka tehdä maahantuonti ja verkko-ostosten tullaaminen itse netissä. Oppaassa käy ilmi, että prosessi on varsin helppo ja maksettavaakin tulee vain ALV:n verran, eli 24%.

Jos haluat skipata tämän artikkelin johdannon, voit hypätä suoraan oppaaseen tästä!

Lähtökohtaisesti sinun on hyvä olla kartalla siitä, että tarvitseeko sinun ylipäätään tullata tilaustasi. Jos et ole tästä asiasta täysin varma, käy lukemassa alkupalaksi artikkelimme tarvitseeko tilaustani tullata ja palaa sen jälkeen takaisin tähän artikkeliin. Voit myös arvioida oman tullinmaksusi tällä laskurilla. Tämän jälkeen sinulle ei tule enää ikäviä yllätyksiä postiluukusta!

Mutta nyt, sukelletaan itse aiheeseen.

Mitä ulkomailta tilattaessa on hyvä ottaa huomioon?

Internetkauppa on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina ja uusia, niin kotimaisia kuin ulkomaalaisiakin verkkokauppoja syntyy kuin sieniä sateella. Kotimaisissa verkkokaupoissa tarjonta voi olla etenkin erikoisliikkeiden osalta yksipuolista Suomen markkinoiden ollessa verrattain pienet, ja niinpä kuluttajat tähyävätkin helposti esim. saksalaisiin, amerikkalaisiin tai kiinalaisiin, kansainvälisiin verkkokauppoihin. Mikäli englanniksi asioiminen ja valuuttojen muuntelut eivät tuota harmaita hiuksia, voi ulkomaalaisista verkkokaupoista löytyä ihan uniikkeja tuotteita vaikkapa keräilijälle tai välineitä vähän eksoottisemman lajin harrastajalle.

Onko tuotteilla takuuta? Mitä maksutapaa kannattaa käyttää ulkomailta tilattaessa?

Mikäli on kätevä korjailemaan viallisia tuotteita  ja haluaa ottaa pientä riskiä, löytyy kansainvälisiltä kauppapaikoilta, kuten ebaystä tai taobaosta tavaraa myös todella halvalla. Etenkin pienemmistä ulkomaalaisista verkkokaupoista tilattaessa takuu-asiat voi käytännössä unohtaa, eikä asiakaspalvelua muutenkaan välttämättä voi odottaa sen jälkeen, kun raha on siirtynyt myyjän tilille. Maksutavoista ostajalle huonoimman turvan antaa tilisiirto ja parhaan ehkä luottokortti tai PayPal. PayPalissa ostajan ei muuta tarvitse usein tehdä, kuin klikata vain hallintapaneelista, että tuote ei ole saapunut perille tai poikkeaa merkittävästi myyjän ilmoituksesta ja kauppasumman saa pienen tutkinta-ajan jälkeen takaisin. Luottokorttiyhtiölle pitää yleensä esittää erikseen, että huijariverkkokaupasta on tehty rikosilmoitus, jotta yhtiö hyvittää summan Visa– tai Mastercard -maksukortille.

Pitääkö minun maksaa tullia tai arvonlisäveroa tilatessani esim. Kiinasta?

Muusta kuin tuotteen eroavaisuudesta myyjän ilmoituksesta, tuotteen viallisuudesta, takuun puuttumista tai tuotteen saapumatta jäämisestä johtuvat yllätykset liittyvät usein tulliin. Jotkut kauppiaat eivät myöskään kerro avoimesti mistä maailman kolkasta käsin he toimivat. EU:n ulkopuolelta, esim. Yhdysvalloista, Ahvenanmaalta, Hongkongista tai Kiinasta tilattaessa paketit tulevat kuitenkin tullin läpi ja joutuvat läpikäymään tulliselvityksen.

Alle 22 euron arvoiset tuotteet ovat verovapaita!

Byrokratiaa lieventämään tulli on asettanut tietyt minimirajat lähetyksille. Alle 150 euron arvoiset lähetykset ovat esim. tuontiverovapaita, eli niistä ei kanneta tuontitullia / tariffia ollenkaan. Tuontitulli on yleensä 0-5% riippuen kuinka ylellisestä tuotteesta on kysymys. Esim. tietoteknisissä laitteissa ja kännykkätarvikkeissa tulli on 0%. Auton DVD-soittimet vastaavasti koetaan luksustuotteiksi, ja niiden tuontivero on 13,9%. Arvonlisäveroa sen sijaan peritään myös alle 150 euron arvoisista lähetyksistä, muttei kuitenkaan alle 22 euron hintaisista tuotteista. Tuote saa siis maksaa enintään 22 euroa + postikulut, jotta sen saa verovapaasti kotiovelle tai lähipostiin. Miten tulliselvitys sitten toimii ja onko asiointi tullissa vaikeaa?

Ohjeet nettitullissa asioimiseen – 19 kohdan opas: näin teet tulliselvityksen itse netissä

Nyt pääsemme itse 19 kohdan kuvallisen oppaan kimppuun. On muutama asia, joita tarvitset tullauksen tekemiseen:

 • Suomalaisen verkkopankkitunnuksen
 • Lähetyksen seurantatunnuksen tai saapumisilmoituksen (Tulli lähettää tämän sekä Netpostiin että kirjeitse)
 • Kuitin, kauppalaskun tai tilausvahvistuksen lähetyksestä

Näillä eväillä olet valmis tekemään tulliselvityksen netissä. Tullauksen ensimmäinen kohta on:

1. Tulliselvitettävän lähetyksen saapumisilmoitus. Netissä tullaus lähtee käyntiin siitä, että Itella lähettää postitse ilmoituksen tulliselvitettävästä paketista ja ohjeet tuontitullaukseen. Tämä paperi on tärkeä muistaa säilyttää, sillä tarvitset myöhemmin saapumistunnusta varten (saapumistunnus löytyy sumennetun kohdan alta) .

Itella tulliselvitys esimerkki

2. Henkilöasiakkaat –  tullaa netissä. Kirjeen saadessasi, avaa selaimessasi tullin nettisivut ja klikkaa etusivulla näkyvää ”tullaa netissä” kuvaa.

Kuinka tullata netissä

3. Sähköiset palvelut – tee ilmoitus netissä. Tämän jälkeen klikkaa sivulla näkyvää ”tee tuonti-ilmoitus”-kohtaa.

Kuinka tullata netissä

4. Kirjaudu Tuonti-ilmoituspalveluun. Seuraavaksi kirjaudu palveluun käyttäen nettipankkitunnuksiasi ja klikkaa kohtaa ”kirjaudu yksityishenkilönä”. Omilla verkkopankkitunnuksilla kirjautuminen palveluntarjoajien sivuille on varmasti suurimmalle osalle tuttua puuhaa, eikä Tullin tuonti-ilmoituspalveluun kirjautuminen ole tässä asiassa poikkeus. Kun olet painanut kohtaa ”kirjaudu yksityishenkilönä”, seuraavaksi sinun tulee valita ”tunnistustapa”, jolla tarkoitetaan sinun pankkiasi. Kun olet valinnut oman pankkisi, paina kohtaa ”jatka palveluun”.

Kuinka tullata netissä

 

Kuinkta tullata netissä ohjeet Kuinka tullata netissä ohjeet

5. Käyttöehdot. Loistavaa, nyt olet tunnistautunut palveluun ja olet askeleen lähempänä itse tullausta. Tämän jälkeen sivusto ohjaa sinut lukemaan ”Tulli tuonti-ilmoituspalvelun” käyttöehtoja. Lue käyttöehdot huolellisesti, tai sitten skippaat tämän kohdan lukematta ja toivot, ettet juuri myynyt sieluasi Suomen Tullille. Oli miten oli, jatka sen jälkeen sivun loppuun ja klikkaa ”kyllä” hyväksyäksesi ehdot.

Kuinka tullata netissä ohjeet

6. Valitse ilmoitus. Nyt olet nettituonti -palvelun etusivulla ja sinun tulee valita tullauksen ilmoitustyyppi. Aloittaaksesi lähetyksen tullauksen, klikkaa kohtaa ”uusi postitullaus”.

Kuinkta tullata netissä ohjeet

7. Syötä tiedot – saapumisilmoitus. Nyt päästään tositoimiin. Kaikkihan meistä rakastavat kaiken maailman lomakkeiden täyttöä ja kankeaa byrokratiaa. Eli tuumasta toimeen, seurvaakasi sinun tulee syöttää lähetystä ja saapumistunnusta koskevat tiedot. Saapumistunnuksen löydät helposti kotiisi saapuneesta tulliselvitettävän lähetyksen saapumisilmoituksta ja useimmissa tapauksissa myös sähköpostistasi. Kun olet täyttänyt lomakkeeseen saapumistunnuksen, jatka lomakkeen täyttöä tähän malliin:

 • Saapumispäivä (Päivä, jona lähetys on saapunut Tullipostiin. Löydät päivämäärän Postin Lähetystenseurannasta),
 • Lähetysmaa (Valitse alasvetovalikosta Kiina),
 • Tavara on tuotu (Valitse ”Manner-Suomeen (saapumisilmoitus Postista)”, jos asut Manner-Suomessa),
 • Kyseessä on (Valitse ”Uusi postitullaus”),
 • Tavaran arvon osoittava asiakirja (Valitse kuitti, kauppalasku tai tilausvahvistus sen mukaan, mitä asiakirjaa haluat käyttää. Kuitin ja kauppalaskun löydät e-villen omalta asiakastililtä, tilausvahvistuksen taas lähetimme sinulle sähköpostitse. Itse asiakirja ladataan Tullin palveluun vasta myöhemmässä vaiheessa).

Täytettyäsi tiedot siirry seuraavaan vaiheeseen klikkaamalla sivun lopusta valintapainiketta ”seuraava >>”.

Kuinka tullata netissä ohjeet

8. Syötä tiedot – toimijatiedot. Seuraavaksi sinun tulee täyttää toimijatiedot, eli kansanomaisella kiellellä kirjaat lomakkeeseen seuraavaksi tavaran vastaanottajan ja lähettäjän tiedot. Vastaanottajan tiedot pitävät sisällään:

 • Henkilötunnus (Vastaanottajan suomalainen henkilötunnus. Älä huoli, se ei joudu vääriin käsiin),
 • Kansallisuus (Valitse alavetovalikosta kansallisuus, automaattisesti ehdottaa: FI – Suomi),
 • Nimi (Vastaanottajan etu- ja sukunimi),
 • Osoite (Vastaanottajan postiosoite),
 • Postinumero (Vastaanottajan postinumero),
 • Postitoimipaikka (Vastaanottajan postitoimipaikka),
 • Puhelinnumero (Vastaanottajan puhelinnumero),
 • Sähköposti (Vastaanottajan sähköpostiosoite. Saat sähköpostilla Tullilta tulli-ilmoitukseen liittyviä tietoja),
 • Vahvista sähköposti (Kirjoita sähköpostiosoite uudelleen, varmistetaan ettei tule kirjoitusvirheitä vaan osoite on oikein).

Tavaran lähettäjän tiedot:

 • Nimi (Verkkokauppa e-ville.com)
 • Lähettäjä on (Valitse: Yritys)

Täytettyäsi tiedot siirry seuraavaan vaiheeseen klikkaamalla sivun lopusta valintapainiketta ”seuraava >>”.

Kuinka tullata netissä ohjeet

9. Syötä tiedot – tavaran tiedot. Seuraavaksi täytetään tulliselvitettävän tavaran tiedot, eli kerrotaan Tullille mitä paketti sisältää.

 • Yleisimmät tavarat. Yleisimpiä tavaroita voi etsiä sivulla olevalta valintalistalta klikkaamalla eri tuoteryhmien nimiä. Tässä esimerkissä teemme tulliselvityksen viivakoodinlukijasta. Tämän jälkeen täytyy löytää tavaran koodi (nimike). Jos esimerkiksi sinun täytyy tehdä tulliselvitys kamerasta, tällöin oikean tavaran koodi nimike on Filmikamera, järjestelmäkamera. Tavaran koodi (nimike) -kohdassa voi äkkiseltään mennä sormi suuhun, mutta hetken etsiessäsi tulet löytämään tilaamaasi tuottette vastaavan nimikkeen.

Huomaathan, että jos et löydä sopivaa tavaraa valintalistalta tai taric-tietokannasta, kysy oikea tavaran koodi soittamalla Tullin palvelunumeroon.

 • Seuraavaksi valitset valmistusmaan. E-villen tapauksessa valitset valikosta ”CN – Kiina”.
 • Arvolisävero, eli ALV%-kohtaan tulee valita aina oletusarvollisesti 24%. Aiheesta voi lukea lisää täältä. 

Kun olet löytänyt tavaran koodin ja täyttänyt muut tavittavat tiedot, siirry seuraavaan vaiheeseen klikkaamalla sivun lopusta valintapainiketta ”jatka”.

Kuinka tullata netissä ohjeet

(Kuvassa annetut kuvaukset sekä tavarakoodi ovat esimerkkejä. Mikäli tarvitset apua koodinimikkeen valinnassa ota yhteys tullin tullineuvontaan)

10. Syötä tiedot – tavaran tiedot. Voit taputtaa itseäsi olkapäälle, sillä olemme jo puolessa välissä tullausta! Seuraavaksi sinun tulee syöttää tavaran tiedot, eli kerrot Tullille lisätietoja paketissa olevasta tavarasta.

 • Hinta ja valuuttajalaji (Voit tarkistaa tuotteen hinnan e-villen verkkokaupasta, tilausvahvistuksesta sekä kuitista, jonka löydät e-villen omalta asiakastililtäsi).
 • Posti/käsittelykulut ja valuuttalaji (Mahdolliset postikulut voit tarkistaa kuitista, jonka löydät e-villen omalta asiakastililtäsi).
 • Paino (Syötä paino kilogrammoina. Painon näet esim. Postilta kirjeitse saadusta tulliselvitettävän lähetyksen saapumisilmoituksesta).
 • Määrä (Paketissa olevien tuotteiden lukumäärä).

Täytettyäsi tiedot siirry seuraavaan vaiheeseen klikkaamalla sivun lopusta valintapainiketta ”seuraava >>”.

Kuinka tullata netissä ohjeet

11. Syötä tiedot – tavaralista. Näet nyt tavaralistan eli ne tuotteet, joista olet tekemässä tulliselvitystä. Jos tiedot ovat kunnossa, voit siirtyä eteenpäin klikkaamalla valintapainiketta ”seuraava>>”.

Kuinka tullata netissä ohjeet

12. Syötä tiedot – liitteet. Seuraavaksi ladataan liitteet Tullille. Liitä tähän kuitti, kauppalasku tai tilausvahvistus sen mukaan, mitä asiakirjaa haluat käyttää tulliselvityksen liitteenä. Tämän jälkeen siirry lataamaan liite klikkaamalla linkkiä ”lataa liite”.

Kuinka tullata netissä ohjeet

13. Liitteiden lataus -sivulla täytä liitettä koskevat lisätiedot ja lataa liite Tullin järjestelmään:

 • Liiteasiakirjan tyyppi (Valitse alasvetovalikosta sopiva vaihtoehto, esim. kuitti, kauppalasku tai tilausvahvistus)

Pääset lataamaan haluamasi liitteen klikkaamalla ”Liitetiedostot” -otsikon alta valintapainiketta ”Selaa…”.  Valitsemasi liitteen nimi ilmestyy ”selaa…”-painikkeen alle. Ladataksesi liitteen palveluun, jatka klikkaamalla valintapainiketta ”lataa liitteet”.

Kuinka tullata netissä ohjeet

14. Liitteiden lataus. Kun olet ladannut liitteet Tullin järjestelmään, ne ilmestyvät liitteiden lataus -sivun alalaitaan kohtaan ”ladatut liitteet”. Pääset seuraavaan vaiheeseen klikkaamalla linkkiä ”jatka ilmoituksen täyttämistä”.

Kuinka tullata netissä ohjeet

15. Syötä tiedot – liitteet. Tässä vaiheessa Tulli vielä näyttää listan liitteistä, jotka olet ladannut onnistuneesti järjestelmään. Jos Liitteet -kohta on tyhjä tai jokin liite puuttuu, voit lisätä uuden liitteen klikkaamalla linkkiä ”lataa liite”. Jos tarvittavat liitteet on ladattu onnistuneesti, voit jatkaa seuraavaan vaiheseen klikkaamalla valintapainiketta ”seuraava>>”.

Kuinka tullata netissä ohjeet

16. Lähetyssivu. Nyt ollaan loppusuoralla! Lähetyssivulla sinun tulee lähettää ilmoituksen Tullille. Klikkaa valintapainiketta ”lähetä ilmoitus Tulliin”.

Kuinka tullata netissä ohjeet

17. Tietojen vahvistaminen. Näet nyt  yhteenvedon tekemäsi tulliselvityksen tiedoista ja sen, paljonko sinun tulee maksaa arvonlisäveroa Tullille. Näet myös maksun eräpäivän. Jos tiedot ovat oikein, siirry eteenpäin klikkaamalla valintapainiketta ”vahvista tiedot”.

Kuinka tullata netissä ohjeet

18. Tullauspäätös/lasku. Onneksi olkoon, tullauspäätös on nyt valmis! Viimeinen vaihe on suorittaa maksu Tullille. Voit maksaa summan heti siirtymällä verkkopankkiin klikkaamalla valintapainiketta ”maksa verkkopankissa”.

Sivulla on myös ohjeet muihin tapoihin suorittaa maksu Tullille, kuten maksu tullitoimipaikan kassaan tai maksu pankissa tai verkkopankissa muuten kuin tämän palvelun kautta.

Jos haluat tulostaa tullauspäätöksen tai tallentaa sen muistiin tietokoneellesi, löytyy tullauspäätös .pdf tiedostona sivun alusta nimellä ”tullauspäätös”.

Kuinka tullaat netissä ohjeet

19. Tullauspäätös on maksettu. Näin helppoa on tuotteiden tullaaminen netissä. Kustannuksia ei tullut yhtään sen enempää, kuin mitä arvonlisäverojen määrä oli! Eikä koko tullaamiseen tosiaankaan mennyt kymmentä minuuttia pidempään.

Jos suoritit maksun verkkopankissa ja palasit takaisin Tullin sivulle, Tulli kertoo, että tieto tulliselvityksestä on lähtenyt eteenpäin Postille. Posti kuljettaa seuraavaksi paketin lähipostiisi, josta se on pian noudettavissa.

Kuinka tullaat netissä ohjeet

Mikäli tulliselvityksen teossa esiintyy kysymyksiä, kannattaa ne aina ensisijaisesti esittää suoraan Tullille. Jos paketin kuljetuksessa on epäselvyyksiä, kannattaa olla yhteydessä e-villen asiakaspalveluun tai suoraan Postiin.

Toivottavasti nämä ohjeet nettitullissa asioimiseen vastasivat sinun kysymyksiisi. Jäikö sinulla jotai kysyttävää netissä tullaamisesta? Mikäli sinulle jäi jokin epäselväksi tai haluat jakaa omat kokemuksesi netissä tullaamisesta, kirjoita ajatuksesi alla olevaan kommenttikenttään!

Käy myös kurkkaamassa verkkosivuillamme e-ville.com, kuinka tuotevalikoimamme on kasvanut vuosien saatossa muutaman tuotteen valikoimasta yli 5000 tuotteen valikoimaksi. Valikoiman lisäksi myös me olemme kasvaneet pienestä kotikonttorista Pohjoismaiden suurimmaksi Kiina-tuotteiden maahantuojaksi. Eli kuten kuvitella saattaa, Suomen Tulli on tullut kyllä tutuksi.

Ville MajanenLue myös muut aiheeseen liittyvät artikkelit, kuten

Minut löydät näiltä kanavilta, käy moikkaamassa!

Twitter: @villemajanen ja @evillecom
Instagram: @villemajanen ja @evillecom

Ville Majanen

Ville Majanen

Ville Majanen on verkkokauppa e-ville.comin kauppias. Ville muutti Hongkongiin vuonna 2006 suorittamaan vaihto-opiskelua Mikkelin Ammattikorkeakoulusta. Yhden nettikameran myyminen johti toisen nettikameran myymiseen, ja nyt e-villessä touhuaa jo n. 20 työntekijää Hongkongissa ja Shenzhenissä Kiinassa ja verkkokauppa e-ville tarjoaa nettikameroiden lisäksi tuhansia muita edullisia pääasiassa elektronisia vimpaimia edullisin hinnoin.

Muut lukijat olivat kiinnostuneita myös näistä...

40 kommenttia

 1. Esa Sairanen sanoo:

  Se on toi tullaaminen erittäin helppoa! Vallankin kuin katsoin nuo sivut, mitä ”ville” on pannut näytille.
  ….ei muuta kun tilaamaan tavaraa..

 2. Roy Rinkinen sanoo:

  Tarviiko siis jtn ylimääristä maksaa tehdyn tilauksen lisäksi?

 3. Toni sanoo:

  Ehkä tyhmä kysymys mutta kysyn kuitenkin: Jossain lukee että jos TUOTE maksaa yli 22e niin sit maksetaan ALV, ja minusta tullin sivuilla lukee että jos PAKETTI maksaa yli 22e maksetaan ALV. Paketissahan voi olla monta halpaa tuotetta.
  Eli maksetaanko per TUOTE vai PAKETTI ??

  • Jarkko Jarkko sanoo:

   Tosiaan jos paketin arvo on yli 22€ niin siitä täytyy maksaa ALV. Jos asiakas tilaa monta halpaa tuotetta joiden yhteisarvoksi tulee yli 22€ niin pyrimme jakamaan nämä kahteen eri pakettiin.

   Esimerkiksi jos asiakas ostaa kolme 10€ tuotetta niin lähetämme kaksi tuotetta samassa paketissa (arvo 20€) ja kolmannen tuotteen omassa paketissa (arvo 10€).

 4. Petri Salovaara sanoo:

  Siis helpompaa ei enää vois homma olla

 5. pasi sanoo:

  mielestäni homma ei toimi..olen ensitilaaja ja hermot meni..jos niitä joskus on ollukkaan..tullimaksut vois tukkia tavaran hintaan,ettei niitten kans tarvi värkätä.kypsähän tässä on kuin puolukka.opiskelen lisää ja tulen viisaammaksi.t.olkaa kiltisti.

 6. mauri sanoo:

  Jos toisen paketin hinta olisi alle 10€ tuleeko se silloin ilman postimaksua, jos koko tilaus on kuitenkin vaikkapa 20€

 7. Kari Arvola sanoo:

  Miksi kauppias ei hoida tullausta?

  • Jarkko Jarkko sanoo:

   Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta. Jos et haluat itse tullata tuotetta on sinun nykyisin mahdollista tilata osa tuotteista suoraan meidän Suomi-varastolta. Nämä tuotteet sisältävät ALV:n, joten tullaaminen on jo tehty asiakkaan puolesta. Löydät nämä tuotteet meidän Suomi-varasto -kategoriasta tai tunnistat ne suomenlippu -logosta.

 8. Nimetön sanoo:

  Hinta 26,95 € 26,95 € – (tuote on verovapaa)

  Tästä tuotteesta ei siis tarvitse makaa veroa?

  • Jarkko Jarkko sanoo:

   Kyllä, tuote on verovapaa jos tuotesivuilla ilmoitetaan niin. Alle 21,95€ tuotteet ovat verovapaita, mutta arvoa määritettäessä ei oteta huomioon tuotteen postikuluja. Tuotteen maksaessa hieman yli 22 euroa tulee se vielä verovapaana postikulujen takia. Tämä siis selittää verovapauden ko. tuotteen kohdalla.

 9. Esa K. sanoo:

  E-villen ohjeet tullaamiseen kannatti lukea. Selvityksen tekemiseen meni vajaat viisi minuuttia. Hyvää asiakaspalvelua e-villeltä tältäkin osin 😀

 10. Jakke sanoo:

  Kuinka paljon tuo 22 euroa voi sitten ylittyä että se tulee vielä verovapaasti ?

  • Tuomo Tuomo sanoo:

   Käytännössä tämä siis muodostuu siten, että raja määräytyy tuotteen osuuden mukaan. Näin siis tuote, joka maksaa esimerkiksi 29 euroa, mutta jossa postituksen osuus hinnasta on 5 euroa on rajaa silmällä pitäen vain 20 euron arvoinen. Vastaavasti tuote, joka on 25 euron hintainen, mutta jonka postitus maksaa vain 2 euroa on tullin silmissä 23 euron arvoinen ja siten vero tulee suorittaa. Veroa laskiessa postitus otetaan myös mukaan. Tämän vuoksi tuotteissa on erikseen maininta siitä, onko kyseessä verovapaa tuote, vai tuleeko arvonlisävero maksaa.

 11. Virtanen sanoo:

  Hei! Olen aikeissa tilata kingstonin 32gb micro sd class10 muistikortin, joka on alennuksessa hintaan 21,95€. Ajattelin tilata samalla muutakin, mutta te siis laitatte nuo eri paketteihin, ettei tuota muistikorttia tarvitse tullata?
  Kiitos etukäteen!

 12. joutuuko tullattavaksi jos tuote menee yli 22€ – alennuskoodi? (joka laskisi hinnan alle 22€) + toimitus

  6tuotetta

  Tuotteet yhteensä 22,98 €
  Toimitus yhteensä: 1,95 €
  Asiakasraha -2,40 €
  YHTEENSÄ 22,53 €

  tuleekohan tullimaksuja? ”lisämaksuja”

  • Lasse Apajasalmi sanoo:

   Jarkko, tulli kohtelee asiakasrahaa samoin kun tavallista rahaa eli asiakasrahan käyttäminen ei laske tullin silmissä tuotteen arvoa.

 13. Häh sanoo:

  Eli kun tilasin oneplussan kiinasta reilu 300 eurolla, saatan joutua lisäksi maksamaan vielä neljänneksen siitä valtiolle? Vai onko todennäköistä että en? Miksei tätä kerrota suoraan? Nyt ärsyttää, koska opiskelijabudjettiin ei liiemmin tällaisia vajaan satasen yllätysmaksuja mahdu.

  • Lasse Apajasalmi sanoo:

   Keskusvarastolta toimitetuista yli 22€ tuotteista tulee maksaa alv. tullille. Se on ilmoitettu tuotesivulla tuotteen hinnan alapuolella. Pyrimme tiedottamaan asiasta selvästi, mutta ymmärrän jos tämä on saattanut jäädä huomaamatta.

 14. kysyisin nyt vielä.. sanoo:

  Elikkä kun tilasin älypuhelimen hintaan 120 €, niin tästä menee 24 % ALV. joo, mutta se on alle sen 150 €, niin ei kuitentenkaan joudu maksamaan veron lisäksi vielä tullia? mietityttää vaa kun sisko tilas kengät USA:sta alle 150 € ja silti tuli tulli..eri juttu Kiinasta tilatessa?

 15. topyli sanoo:

  Nyt kun kaksi ostostani olivat 80 ja 10 euroa, ne tulivat eri paketissa. Jos menen maksamaan tullille ALVin tuosta 80€ paketista, minun on liitettävä siihen eVilleltä saamani PDF-kuitti jossa yhteissummana seisoo 90€. Eikö tulli ihmettele kun ilmoitan paketin arvoksi 80€ ja kuitti sanoo 90?

 16. masa sanoo:

  Eli olenko ymmärtänyt oikein, että alle 22 euroa maksavista tuotteissa ei tarvitse välittää alvista, eikä mistään selvityksen teoista tullille. Eli tuote joka on jo saapunut kotiin kiinasta, esim. lähetyksineen hinnalla 18 € ei siitä tarvitse tehdä tullille mitään selvitystä.

  • Mika sanoo:

   Hei masa,

   Oikein ymmärretty. Tosin sen haluan vielä täsmentää, että tulli välittää vain tuotteen arvosta, ei postikuluista. Esimerkiksi 25,95€ postituksineen maksava tuote saattaa edelleen olla verovapaa, jos postituksen osuus hinnasta on 4€ luokkaa. Meidän kaupassa lukee erikseen hinnan vieressä onko tuote verovapaa vai ei.

   -Mika

 17. Eino Korhonen sanoo:

  Olen saanut e-ville tuotelähetyksen RH027291117TR
  Tilauksestani on niin kauan,että en muista/tiedä mikä tuote on kyseessä. Postilta saamassani tulliselvitys vaatimuksessa ei myöskään ole muuta tietoa kuin – ”on tullimaksu suoritettava”.
  Voiko tuotteen lähetys tunnuksella saada selville ,mistä tuotteesta on kyse ja mikä on tuotten hinta. Näillä tiedoilla voisin maksaa tuon ”tuontitullin”.

 18. Keijo Brunfeldt sanoo:

  Hei Ville,

  miten maksetaan alv jos tuoteen hinta on 44,95Eur ja tuote tulee postiin-kotiin suoraa ilman tullin väliinpuuttumista?
  Ymmärsin, että
  alle 22Eur ei mitään maksuja
  22-150Eur, alv pitää maksaa -> mihin / miten tämä maksetaan (tullin sivuille en voinut, koska ei tullut saapumiskoodia)
  yli 150Eur tulli ja alv pitää maksaa

  -Keijo-

 19. Jani sanoo:

  Luin ketjun läpi ja kävi mielessäni että jos tuotteen hinta on esim 50€ ja se on kiinassa tjmv alennuksessa 10€ ja ostan sen, onko se tullin silmissä mun maksama 10€ vai tuotteen 50€ arvo?

 20. spege sanoo:

  suomen tulli: tee työtä jolla on tarkoitus

 21. Vic Lausas sanoo:

  alv lasketaan postikulujen kanssa…. eli 21€ tuote jonka postikulut on 2€ ei ole verovapaata… Tarkistapas Ville faktat.
  http://tulli.fi/henkiloasiakkaat/netista-tilaajalle/esimerkkeja-verojen-laskemisesta

  • Tuomo Tuomo sanoo:

   Tässä voi helposti erehtyä, mikäli ei ole perehtynyt asiaan. Tähän siis selvennyksenä, että arvon määrittämisessä postikulua ei oteta huomioon. Mikäli arvo kuitenkin ylittää veron vähimmäisrajan (5€), jolloin tuotteen arvo ilman postikuluja on yli 22€, niin tällöin postikulun osuus lasketaan verotuksessa.

   Lähettämäsi linkin esimerkeissä kaikissa tuotteen arvo on suoraan joko yli 22€ tai tämän alle. Tässä toisaalta Tullin sivuilta katkelma:
   ”Jos postilähetyksen tavaroiden yhteisarvo ilman postikuluja on 22,00 euroa tai sen alle, ei lähetystä tarvitse tulliselvittää eikä maksaa maahantuontiveroja.”

   Eli lyhyesti: Mikäli tilauksen arvo ilman postikulua on alle 22€, niin tästä ei tarvitse maksaa veroa. Mikäli tämä on tämän yli, niin postikulun suuruus otetaan huomioon verotuksessa.

 22. Eemeli Laakkonen sanoo:

  Tarvitseeko pakettia tullata, jos ei tule lappua asiasta ja paketti on jo haettavissa?

 1. toukokuu 21, 2015

  […] Lue aiempi blogikirjoituksemme nettitullauksesta ja vaihekohtaisista ohjeista tullaukseen täältä […]

 2. kesäkuu 8, 2015

  […] Kiinasta käsin toimittaessa toiminnassa on ollut myös muutamia muita rajoittavia tekijöitä, kuten tavaran koko. Kiinan posti ei kuljeta yli 2kg painavia lähetyksiä, eikä paketteja, mitkä ovat fyysisiltä mitoiltaan isoja. Maan kamaralle jäävät niinikään tuotteet, mitkä sisältävät nesteitä, eikä akkuja ja paristojakaan oikein tahdota hyväksyä lentokoneissa kuljetettaviin rahtieriin. Kolmantena huomioitavana asiana ovat olleet ALV ja tuontiverot. EU:n ulkopuolelta, Kiinasta toimitettuna alle 22 euron arvoiset tuotteet ovat verovapaita. Näissä tapauksissa asiakas säästää aina vähintään 24%. Tätä kalliimmissa tuotteissa asiakas ei toisaalta saa säästöä verottomuudesta, ja niinpä tuotteen voisi yhtä hyvin tilata Suomesta. (Lue artikkeli ”näin teet tulli-ilmoituksen netissä”) […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Liity seuraajaksi

Saat tiedon uusista blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Liity muiden seuraajien joukkoon: